Dny francouzské kuchyně 15.6.2022

Na ZŠ Solidarita jsme pro tematickou akci pořádanou školou připravili pro naše strávníky také gastronomii typickou a tradiční pro dané téma. Na měsíc červen byl připraven francouzský týden, kde se naši strávníci mohli těšit na tradiční Cibulačku a jako hlavní chody hovězí po burgunsku a Ratatouille.

Jídelna byla vyzdobena v tradičních barvách Francie a oběd provázela francouzská hudba.

Připravili jsme toto menu:

  • Polévka:   Cibulová se sýrovými krutóny
  • Menu 1:   Hovězí pečeně po burgunsku
  • Menu 2:   Ratatoaille

Ochutnávka francouzských pokrmů v salátovém baru:

  • Palačinky v pomerančovém juice
  • Creme Brulee
  • Celozrnná bagetka s drůbežím paté a brusinkou
  • Slaný koláč Quiche Loraine

Budeme velice rádi v těchto akcích společně se základními školami pokračovat. Praxe ukázala, že společné propojení při tematických dnech napříč celou školou včetně stravování má velice pozitivní dopady a přináší skvělé výsledky společné práce.