Stravovat se zdravě i chutně může být jednoduché

Zeleninový salát

Internetová aplikace umožňuje nejen objednání jídla, ale lze si v ní také zobrazit stav vyúčtování, přehled odebraných jídel, zjistit si výši kreditu apod.
Pokud jste novým klientem školních jídelen, je nutné nejprve vyplnit přihlášku ke stravování, kterou naleznete na stránce příslušné jídelny a odnést jí osobě, která vykonává funkci vedoucí/ho provozovny.

Šj Břečťanová

Vedoucí: Jana Zapletalová
Telefon: 272 653 697
Mobil: 774 450 022
Email: brectanova@sjp10.cz

Objednat


Šj Jakutská

Vedoucí: Irena Benešová
Telefon: 272 730 956
Mobil: 774 450 026

Email: jakutska@sjp10.cz

Objednat


Šj Olešská

Vedoucí: Dagmar Veselá
Telefon: 274 772 828
Mobil: 774 450 029
Email: olesska@sjp10.cz

Objednat


Šj U Roháčových kasáren

Vedoucí: Miroslav Beneš
Telefon: 267 311 794
Mobil: 774 450 025
Email: urohacovychkasaren@sjp10.cz

Objednat


CSOP Sámova

Vedoucí: Ivana Dudková
Telefon: 271 746 717
Mobil: 737 425 471
Email: samova@sjp10.cz


Šj Brigádníků

Vedoucí: Milena Mengerová
Telefon: 274 772 917
Mobil: 774 450 021
Email: brigadniku@sjp10.cz

Objednat


Šj Kodaňská

Vedoucí: Eva Ludvíková
Telefon: 271 722 017
Mobil: 774 450 027
Email: kodanska@sjp10.cz

Objednat


Šj Vladivostocká

Vedoucí: Dana Procházková
Telefon: 272 733 776
Mobil: 774 450 034
Email: vladivostocká@sjp10.cz

Objednat


ŠJ U Vršovického nádraží

Vedoucí: Jiřina Straková
Telefon: 271 746 922
Mobil: 774 450 032
uvrsovickehonadrazi@sjp10.cz

Objednat


Šj Gutova

Vedoucí: Blanka Třešňáková
Telefon: 274 813 923
Mobil: 774 450 023
Email: gutova@sjp10.cz

Objednat


Šj V Rybníčkách

Vedoucí: Alena Nekolová
Telefon: 274 814 363
Mobil: 774 450 033
Email: vrybnickach@sjp10.cz

Objednat


Šj Švehlova

Vedoucí: Jana Richterová
Telefon: 272 651 251
Mobil: 774 450 030
Email: svehlova@sjp10.cz

Objednat


Jídelna Malešice

Vedoucí: Zuzana Fialová
Mobil: 733 532 178
Email: jidelnamalesice@sjp10.cz


Šj Hostýnská

Vedoucí: Pavel Zvěřina
Telefon: 274 774 566
Mobil: 774 450 024
Email: hostynska@sjp10.cz

Objednat


Šj Nad Vodovodem

Vedoucí: Lucie Hůjová
Telefon: 274 772 090
Mobil: 774 450 028
Email: nadvodovodem@sjp10.cz

Objednat


Jídelna Vršovická

Vedoucí: Miroslav Beneš
Telefon: 267 093 690
Mobil: 774 450 025
Email: jidelnavrsovicka@sjp10.cz

Objednat


CSOP Zvonková

Vedoucí: Libuše Borová
Telefon: 272 173 031
Mobil: 734 442 656
Email: zvonkova@sjp10.cz


Jídelní lístek

    Vytvoření sjednoceného jídelního lístku  je samo o sobě důkazem, že organice velmi dbá o dodržování všech zásad školního stravování a plnění spotřebního koše.

    Sjednocený jídelní lístek má následující pravidla:

    • každá z vedoucích provozoven školního stravování je povinna vařit polévku a dvě hlavní jídla
    • každá vedoucí má svobodu si k jednotlivým hlavním jídlům zvolit přílohu jakou uzná za vhodné (dražší, levnější, více/méně nutričně vydatnou)
    • každá vedoucí provozovny má svobodu si definovat které ze dvou hlavních jídel bude mít při objednávkách strávníků č. 1 a který pokrm bude číslo 2.
    • každá vedoucí provozovny je povinna dbát výživových a nutričních hodnot a dle vlastního finančního sledování k obědu doplňovat  další pochutiny pro zpestření stravy (čerstvé bylinky, různorodé nápoje, ovoce a zeleninu kusově nebo saláty, dezerty, mléčné výrobky….atd.)

    Jeho dalším efektem je, že právě díky sjednocenému jídelnímu lístku teprve můžeme sdílet a sjednocovat data a vyhodnocovat a efektivně sledovat hospodaření organizace. V dalším případě a právě díky sjednocenému JL, kdy hlavní pokrmy jsou na několika provozovnách co do hlavní suroviny stejné, odpovídajícím způsobem tlačit dodavatele k co nejlepší kvalitě a speciálním nabídkám.

    Sjednocený jídelní lístek neplatí v současné době pro tyto provozy:  ŠJ U Roháčových kasáren, ŠJ Hostýnská, ŠJ Švehlova, Sámova a Zvonková.

    Výhody z pohledu řízení a vedení firmy:

    • Zavedení jednotného systému stravování
    • Nastavení jednotných receptur a postupů při výrobě jídla (použité suroviny a stručný technologický postup)
    • Nastavení jednotného kalkulačního listu
    • Zcela jasná a zřetelná cena za jednotku
    • Cílem je také sjednotit vzhled pokrmu, inventář a způsob podávání hostovi v odbytovém středisku.
    • Sjednocení pracovních pomůcek
    • Lepší koordinace při zařazování jídel méně pracných, lehkých, nízkokalorických a méně finančně nákladné, případně sezónních
    • Sjednocení názvů jídel a jejich popis: správné názvy dle receptur a kalkulačního listu (druh masa,způsob úpravy, použité ingredience)
    • Jednotná archivace po kontrolní a dozorové orgány státní správy
    • Vhodný marketingový nástroj pro podporu prodeje
    • Snaha personálu zachovat si vlastní identitu

    Výhody z pohledu provozu:

    • Zlepšení orientace a rozhodování personálu

    Odstranění složitostí při přípravě pokrmů (jednoduchost přípravy, snížení času při přípravě).

    Organizace školní jídelna si velmi dobře uvědomuje, jak je důležité získávat zpětnou vazbu na kvalitu stravy od svých strávníků. Proto přišla s návrhem, jak se tyto informace dozvědět.

    • zřízení stravovacích komisí z řad školy a strávníků,
    • zavedení knihy pochval a stížností na jednotlivé jídelny,
    • vytvoření hodnotícího nástroje na internetových stránkách organizace, který bude známkovat jednotlivé jídelny a vyjadřovat spokojenost strávníka.

    Ze strany ŠJP10 byl nabídnut závazek, kterým se organizace zavazuje účastnit termínů konání stravovacích komisí, řešit vznesené nedostatky a požadavky a to za účasti ředitele a výživového odborníka. Ve druhém případě se organizace zavazuje pravidelně kontrolovat knihu pochval a stížností ve smyslu odstranění uvedených požadavků na nápravu.

    Jako důkaz podpory v oblasti získávání názoru a hodnocení kvality a úrovně stravy stran strávníků, organizace do svých internetových stránek ke každé provozovně zapracovala nástroj, který umožňuje strávníkovi komentovat, známkovat a svobodně se vyjádřit k oblastem:

    • Chuť jídla
    • Kvalita surovin
    • Servis pokrmů na talíř
    • Ochota a vřelost personálu kuchyně
    • Prostředí jídelny

    Ceník

    Ceny stravného platné od 1.1.2017 u jednotlivých kategorií strávníků

    Aktuality a nutriční poradna

    Školní jídelny Praha 10 zazářily – 328 pochval za rok 2024

    Kvalitní strava, pečlivě sestavený jídelníček a vstřícný přístup k našim strávníkům – to
    jsou hlavní pilíře, na kterých stojí organizace Školní jídelny Praha 10 (ŠJP 10). Rok 2024
    byl pro nás mimořádně úspěšný a přinesl rekordní počet 328 písemných pochval od
    spokojených strávníků, což je o 101 více než v roce 2023. Tato pozitivní zpětná vazba je pro
    nás nejen důkazem, že naše práce má smysl, ale i potvrzením, že kvalita školního
    stravování se v Praze 10 neustále posouvá vpřed.

    „Rok od roku vidíme rostoucí spokojenost našich strávníků, což je pro nás obrovská motivace. Je
    krásné vidět, že naše snaha o moderní a chutné školní stravování přináší ovoce,” říká Mgr.
    Jaroslav Vrtiška, ředitel ŠJP 10 a dále dodává: „Každá pochvala je pro nás oceněním a zároveň
    závazkem, abychom nepolevili v našem úsilí poskytovat co nejkvalitnější služby.“

    Co stojí za rostoucím úspěchem?

    Jedním z hlavních důvodů rostoucího počtu pochval je nejen vysoká kvalita a rozmanitost jídel,
    ale také profesionální a lidský přístup našeho personálu. Jak potvrzuje i ředitel ZUŠ Praha 10,
    Mgr. Jiří Šesták: „Přístup personálu ke strávníkům se dá hodnotit pouze stupněm „super
    vynikající“. Toto není jen můj názor. Můžu na 100 % říct, že je to názor všech pedagogů ze ZUŠ,
    kteří se v ŠJ Jakutská stravují.“

    Výrazné zlepšení kvality potvrzuje i zástupce ředitele ZŠ Hostýnská, pan Peterka: „Vím, že kolegové i žáci si jídelnu nyní velmi chválí. Pravdou je, že žáci nyní v jídelně tráví více času, protože skutečně jedí. Dříve často jídlo pouze ochutnali a zbytek odnášeli, zatímco dnes častěji dojídají celé porce.“

    Podobnou zkušenost sdílí i rodiče: „Po změně vedoucího se školou začala šířit zpráva, že v
    jídelně se vaří lépe. Moje děti opět začaly chodit denně na obědy, chválí je, ba dokonce některé
    pokrmy komentují jako „výborné“ (u puberťáků věc nevídaná).“

    Nejen děti, ale i senioři

    Významným projektem ředitele ŠJP 10 jsou také „Obědy pro seniory“, v rámci, kterého bylo
    vydáno přibližně 18 000 porcí. Senioři nešetří slovy chvály: „Děkujeme za laskavou a přívětivou
    péči celého kolektivu, máme pocit, že jsme se ocitli v jiné kuchařské dimenzi. Obědy jsou velmi
    chutné, například čtvrteční hovězí pečeně po Burgundsku byla kuchařský koncert. Je vidět, že
    celý kolektiv vaření baví.“

    Naše jídelny se také podílejí na významných akcích městské části Praha 10. Za zmínku stojí
    úspěšné zajištění cateringu v Trmalově vile při akci „Moje stopa“ a především vynikající
    realizace stravování při Všesokolském sletu 2024, za kterou jsme obdrželi přibližně 80 pochval
    od účastníků – na kvalitu stravy a ochotu personálu, včetně zajištění dietního stravování.

    Uznání od vedení městské části i odborníků

    Za vynikající manažerské výsledky a kvalitní vedení organizace vyjádřil řediteli Mgr. Jaroslavu
    Vrtiškovi osobní poděkování starosta Ing. Martin Valovič, který zdůraznil, že „kdyby nebylo Mgr.
    Vrtišky, organizace by nebyla tím, čím je.“ K poděkování se připojili také radní Ondřej
    Počarovský a místostarosta Martin Čásenský.

    Odborné uznání přišlo i od MUDr. Barbory Mackové, MHA, ředitelky Státního zdravotního
    ústavu a předsedkyně Mezirezortní pracovní skupiny pro institucionální stravování, která ocenila
    zájem a snahu ŠJP10 o šíření Metodiky poskytování dietní stravy

    Zpětná vazba jako cesta ke zlepšení

    Kromě pochval jsme obdrželi i tři písemné připomínky, týkající se mírně přesoleného jídla. V
    každé organizaci zaměřené na kvalitu je zpětná vazba klíčová, a proto si i těchto podnětů velmi
    vážíme. „Připomínky nejsou kritikou, ale příležitostí ke zlepšení. Všechny podněty pečlivě
    analyzujeme a pracujeme na tom, aby byl náš standard stále vyšší,“ doplňuje Vrtiška.

    Kam směřujeme dál?

    Zvyšující se počet pochval i minimální množství negativních ohlasů ukazuje, že jsme na správné
    cestě. Naším cílem je i nadále udržitelnost, zlepšování kultury stravovacího prostředí a
    stravování, modernizace školních kuchyní, aktualizace receptur pro nové pokrmy z luštěnin a
    ryb, podpora správných stravovacích návyků a výroba výživově hodnotných jídel – a snaha o
    zajištění toho, aby nám děti s novými podmínkami Spotřebního koše neodcházely z jídelny
    hladové. Chceme vzdělávat a školit personál, podporovat zvyšování kvalifikace zaměstnanců,
    zlepšovat pracovní podmínky a přinášet inovace, které potěší jak děti, tak dospělé strávníky.

    Děkujeme všem, kteří nás podporují a sdílejí s námi svou zpětnou vazbu. Každé poděkování,
    každá pochvala i každá konstruktivní připomínka nás posouvají dál. Jsme rádi, že můžeme být
    součástí každodenního života dětí, rodičů, seniorů i zaměstnanců škol a že společně můžeme
    budovat kvalitnější školní stravování v Praze 10.

    Ekvádorské růže na MDŽ rozzářily tváře našim zaměstnankyním

    Mezinárodní den žen jsme v organizaci oslavili s elegancí a vděčností. Našim skvělým zaměstnankyním jsme nejen popřáli k tomuto významnému dni, ale také jsme jim předali symbolický dar v podobě nádherných ekvádorských růží. Celkem 105 těchto exotických květin našlo své majitelky a rozzářilo jejich tváře úsměvem.
     
    „Naše zaměstnankyně jsou pilířem úspěchu naší organizace. Jejich každodenní nasazení, profesionalita a odhodlání si zaslouží nejen uznání, ale i konkrétní projev vděčnosti,“ uvedl ředitel organizace Školní jídelny Praha 10, Mgr. Jaroslav Vrtiška. „Ekvádorské růže jsme vybrali záměrně pro jejich výjimečnou krásu a trvanlivost, což symbolizuje hodnotu, kterou přikládáme práci našich kolegyň.“
     
    Tato malá pozornost vyvolala velkou radost a přispěla k příjemné atmosféře na pracovišti. Mnohé zaměstnankyně ocenily nejen samotný dar, ale především gesto uznání jejich práce a přínosu pro celou organizaci.
     
    Oslava MDŽ se tak stala nejen připomínkou historického boje žen za rovnoprávnost, ale především příležitostí vyjádřit upřímné poděkování těm, které každý den přispívají k našemu společnému úspěchu. A jak dodal Mgr. Vrtiška: „Je důležité nezapomínat na tyto příležitosti k vyjádření vděčnosti. Spokojení zaměstnanci jsou totiž tím nejcennějším, co máme.”
     

    Den dětí byl u nás opravdu kouzelný!🎈

    🎊 Naše školní jídelny byly nádherně vyzdobené a atmosféra byla plná radosti a smíchu. 🌸✨ Kromě oblíbených nanuků Mrož 🍦 jsme dětem nabídli také chutnou a zdravou ovesnou svačinku 🥣. Bylo skvělé vidět, jak si děti užívají každou chvíli. Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách, a přejeme vám všem krásný Den dětí! 🥳❤️

    Naši skvělí kolegové, kuchařky, provozní a další ze školních jídelen připravili pro děti malou pozornost! 🍦 🧡 Aby naše děti byly silné a v kondici, nezapomněli jsme ani na naše zdravé salátové a ovocné bary! 🥗🍎

    ŠJP10 vydala už přes 24 milionů obědů. Polévkou by naplnila čtyři plavecké bazény

    Školní jídelna Praha 10 dnes čítá 13 provozoven, kterými zabezpečuje v městské části stravování žákům 13 základních škol, 6 mateřských škol, a dalším subjektům včetně několika středních a vyšších odborných škol. „Denně obsloužíme kolem 8 tisíc strávníků, o které se stará 127 našich zaměstnanců,“ říká Jaroslav Vrtiška, ředitel organizace Školní jídelna Praha 10. 

    Číst dál…

    O nás

      Naše organizace spravuje v současné době 17 provozoven a zabezpečuje tak na Praze 10 stravování žákům 13 základních škol, 6 mateřských škol, klientům sociálních zařízení CSOP, LDN, zaměstnancům MČ Praha 10 a dalším subjektům na Praze 10 včetně několika středních a vyšších odborných škol. Denně obsloužíme v průměru 10 000 strávníků, o které se stará 127 našich zaměstnanců.  Naši zaměstnanci v rámci zlepšování kvality stravování a služeb absolvují každoročně školení např. o Bezpečnosti práce,  o Hygienickém minimu nebo o Systému kritických bodů (HACCP) v provozech veřejného stravování.

      Na všech provozovnách nabízíme výběr ze dvou hlavních jídel a každá provozovna zajišťuje z řad svých zaměstnanců dozor na jídelně v době výdeje obědů.  Řídíme se metodikou pro výpočet spotřebního koše potravin ve školních jídelnách.  Plnění spotřebního koše striktně dodržujeme, dochází k pravidelným kontrolám ze strany vedení organizace, ale i ze strany Hygienické stanice Praha. Organizace zároveň zaměstnává vlastní nutriční terapeutku, které kontroluje jídelní lístky a provádí ochutnávky stravy. Toto nám umožňuje poskytovat strávníkům dostatečnou výživu podle zdravotnických doporučení.

      V cílech organizace je v každém případě plnit kvalitu a veškeré normy a nařízení  Evropského parlamentu , znění školského zákona 561/2004 a  vyhlášky 107/2005 o školním stravování, norem zdravé výživy a hygienických norem spojené s přípravou pokrmů pro školní stravování.

      Organizace chce poskytovat svým strávníkům kvalitní pokrm vyrobený z kvalitních surovin a chce eliminovat produkty, které spadají do kategorie polotovarů a různorodých dochucovadel. V dalších činnostech bude organice nadále svým zaměstnancům poskytovat pravidelné vzdělávací semináře v oblastech moderních trendů vaření a zdravé výživy a také školení zaměstnanců  pro oblast hygienických norem a používání moderních výrobních  technologií.  Vzdělávání našich zaměstnanců považujeme za velmi důležitý krok ke spokojenému strávníkovi. V neposlední řadě bude organizace omlazovat staré a již nevyhovující výrobní stroje a zařízení na jednotlivých provozech a v roce 2013 provede kompletní rekonstrukci  třech provozoven v době letních prázdnin.  

      Věříme, že tato opatření vedou ke zkvalitnění školního stravování a spokojenosti strávníků…

      Ředitel organizace
      Mgr. Jaroslav Vrtiška
      tel.: +420  267 093 540, email: vrtiska@sjp10.cz

      Kancelář ředitele
      Michaela Žáčková
      tel.: +420  267 093 540, +420 702 122 002, email: asistentka@sjp10.cz

      Personální oddělení
      Eva Stelzerová

      tel:  +420 267 093 499, +420 604 563 190, email: personalni@sjp10.cz

      Nutriční terapeutka
      Adriana Michalcová, DiS

      tel:  +420 734 837 354, email: diety@sjp10.cz

      Výživový poradce
      MUDr. Veronika Brabencová
      tel:  +420 731 445 449, email: veronika.brabencova@seznam.cz

      Aktuální rozpočet  – schválený rozpočet nákladů a výnosů na rok 2017 a schválený střednědobý výhled nákladů a výnosů na rok 2018 a 2019 příspěvkové organizace Školní jídelna, Praha 10 naleznete na internetových stránkách městské části Praha 10, http://praha10.cz/mestska-cast/finance/rozpocet.aspx.

      Kontakt

      Kontaktní informace

      Kontakty na jednotlivé jídelny:

      Kontakty na ředitelství organizace:

      Školní jídelna, Praha 10, příspěvková organizace
      Map-Marker-Marker-Outside-Azure-icon  Vršovická 68, 100 00 Praha 10

      MetroUI-Other-Phone-icon Tel.: +420  267 093 540
      1371093530 E-mail: info@sjp10.cz
      MetroUI-Other-Phone-icon IČ: 712 12 311
      MetroUI-Other-Phone-icon DIČ: CZ 712 12 311

      Sídlo kanceláře organizace:
      Map-Marker-Marker-Outside-Azure-icon Úřad MČ Praha 10, Vršovická 68, budova C, 1. patro, č. dveří 124

      Vaše jméno (vyžadováno)

      Váš email (vyžadováno)

      Předmět

      Vaše zpráva