strawberries-272812_640

Šj Kodaňská

colorful-1810_640

Kapacita kuchyně je 700 vařených obědů. Kapacita míst je 126. Celkem vaříme 650 obědů denně. Stravují se zde žáci ze základní školy Karla Čapka , obchodní akademie Heroldovy sady , Základní školy logopedické a jejich zaměstnanci. Připravujeme denně 2 teplá jídla na výběr, polévku,zeleninové saláty i moučníky. Naše organizace má povolenou doplňkovou činnost, což využívají strávníci z okolí.

úvodní obrázek

VN:F [1.9.16_1159]
Chuť jídla
Kvalita surovin
Servis pokrmu na talíř
Ochota a vřelost personálu
Prostředí jídelny
Hodnocení: 2.7/5 (189 hlasů)

* (1 hvězda = nejhorší / 5 hvězd = nejlepší)

Přihláška ke stravování

Pokud jste novým klientem školních jídelen, je nutné nejprve vyplnit tento formulář (ke stažení společně s Vnitřním řádem provozovny) a odnést ho osobě, která vykonává funkci vedoucí/ho provozovny. V případě jakýchkoliv dotazů se rovněž obracejte na vedoucí/ho provozovny na níže uvedených kontaktních informacích.

Adresa

Kodaňská 16/658
106 00 Praha 10

Vedoucí provozovny

Eva Ludvíková

Kontakty

Telefon: 271 722 017
Mobil: 774 450 027
E-mail: kodanska@sjp10.cz

23 komentářů

  1. Tobiáš Haertl on 26.12.2018 at 17:47 Odpovědět

    Mám ještě pár připomínek. Za prvé je tady jeden fenomén všech jídelen, a to kaše z prášku, která nemá žádnou chuť. Můžu se zeptat zda je kaše z prášku připravovaná kvůli její ceně, nebo kvůli rychlejší přípravě? Za druhé (co už připomínal Karel Linha) tu mám čistotu táců a příborů, která je dle mých zkušeností vcelku mizerná… . Nevím, jestli je to tím, že mám prostě smůlu, a nebo že by jídelna ty tácy a příbory neumývala tak důkladně, jako v den kontroly provozovny. Za třetí jsem si zde připravil brambory. Ano, i takovou banalitu, jakou jsou brambory jste zkazili. Jako další, čtvrtou položku, jsem si vybral servírování pokrmu na talíř. Opět nic moc… Někdy to jídlo kuchař nenaservíruje, spíše to tam “kydne” na talíř ve stylu hnůj. Často se také stává, že omáčka skončí na tácu. Abych jídelnu neukazoval jen ve zlém světle, musím pochválit polévky. Několik jídel je popravdě celkem dobrých. Třeba takové chilli con carne, které je opravdu ukázkové. Bohužel jsem v předchozí odpovědi od paní Ludvíkové nedostal odpověď na otázku, proč jsou špagety nedovařené. Ale svým způsobem obdivuji kuchaře kuchařky, protože uvařit oběd pro 650 dětí je fakt úctyhodný výkon. Bohužel je trochu vidět, že už to kuchaře trochu omrzelo, takže nemají tak dobrou náladu. Prosím o vysvětlení všeho, oč prosím. Děkuji.

    • Adriana Michalcová on 3.1.2019 at 15:41 Odpovědět

      Milý Tobiáši ,
      myslím, že vyřizování Tvých připomínek na sociálních sítí je naprosto zbytečné. Jsou to Tvé otázky a připomínky, a proto Ti navrhuji, abys za mnou přišel (každý den chodíš na oběd) a abychom vše vyřídili hned, bezodkladně a na místě. Ráda Ti já, nebo paní kuchařky vše vysvětlí a ukáží, popřípadě si můžeš u nás v kuchyni vše vyzkoušet a zároveň vše pozorovat.
      Tímto považuji naši “dopisovou akci” za vyřízenou a nehodlám v ní nadále pokračovat, neboť mě zdržuje a odvádí od mé práce a návrh mého řešení je operativnější a cílený na Tvé problémy.

      S přáním hezkého dne Eva Ludvíková

  2. Vladimír Ježek on 18.12.2018 at 7:35 Odpovědět

    Jsem senior v pokročilejším věku a stravuji se v jídelně ZŠ Karla Čapka v Kodaňské ul., v Praze 10 od září 2018. Jsem velice spokojen s hygienickou úrovní i chutí, kvalitou a úpravou jídel. Personál vydávající obědy je vstřícný a přívětivý. Chci jim tímto poděkovat. A protože se blíží konec kalendářního roku, tak
    P. F. 2019..
    Ještě komentář k žactvu.Rozhodně nechci vystupovat jako laudator temporis acti, ale nemohu se zbavit dojmu, že v mém dětství jsme byli ukázněnější. To ovšem s kvalitou stravy nesouvisí.
    18.12.2018.

  3. Tobiáš Haertl on 17.12.2018 at 14:19 Odpovědět

    Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že 4 ze 3 hnusných napodobenin špaget jsou nedovařené? V 99,9 % jsou ty rozmražené polotovary hnusné! A ještě horší je to s takzvanou “hlídací”, která vám už tak mizivý “zážitek„ z téhle katastrofální jídelny ještě zhorší. A ještě nemůžu nezmínit to, čemu říkají maso. Většinou je to hnědé něco. Pokud máte volných 10 minut, můžete je vyplýtvat žvýkáním té napodobeniny masa, která nemá žádnou chuť. A tu jídelnu zavřete co NEJDŘÍVE, jinak bude spuštěna kampaň za změnu poskytovatele stravování, který (jak doufám) nebude rozmrazovat polotovar, a bude servírovat pravé jídlo. Kdo může, ať tu jídelnu co nejrychleji zavře!!! I hnůj chutná lépe než to, co tam předvádí celý ”Dream Team„ ( Snový tým) těch amatérských kuchařů a kuchařek.

    • Adriana Michalcová on 21.12.2018 at 12:57 Odpovědět

      Dobrý den.
      Nevím, zda na tento “vzkaz” má smysl odpovídat, ale nicméně tak činím.
      Náš kolektiv se skládá z profesionálního personálu. Pravidelně procházíme školeními a spolupracujeme s výživovou specialistkou. Vaříme dle jednotných jídelníčků, které odpovídají předepsaným normám. Vaříme z čerstvých surovin. Polotovary ani dochucovadla nepoužíváme. Nevaříme ani z mražených surovin, nemáme na to ani potřebné skladovací kapacity. V letošním roce jsme obhajovali ČSN EN ISO 9001 a zároveň jsme přešli na vyšší stupeň ČSN EN ISO 22000. Vzhledem k tomu, že rok co rok stravujeme více strávníků, je spokojenost též stoupající. Nicméně pokud nejsi s naším jídlem a prostředím školní jídelny spokojen, můžeš se samozřejmě kdykoli odhlásit.
      S pozdravem Eva Ludvíková
      vedoucí provozovny

  4. Tencomunechutna on 14.11.2017 at 21:56 Odpovědět

    Jídlo většinou velice špatné, když se zcela náhodou uvaří něco dobrého, tak vám stravování znepřijemňuje “milá” paní hlídací. Jediným pozitivem na této jídelně je snad příjemný pan kuchař.

  5. Lenka Míkovcová on 9.11.2016 at 20:44 Odpovědět

    Dobrý den, mým dětem ve školní jídelně někdy chutná a někdy ne. Syn si oblíbil např. čočkovou polévku a dcera např. Chilli con carne. Sama vítám především pozvání školní jídelny pro rodiče, aby přišli ochutnat. Jejich zpětná reakce v kombinaci s názorem výživového poradce, je dle mého názoru dobrý základ pro jakoukoliv úpravu jídelníčku, kterou by jídelna chtěla případně realizovat.

  6. Jan Remeň on 2.10.2016 at 19:18 Odpovědět

    Jídlo je zde velice dobré a téměř vždy (99%) je možnost si vybrat z pestré nabídky. Používají se kvalitní suroviny a doufám, že budou i nadále. Personál je velice milý a přátelský. Nemůžu uvěřit, že se zde stravuji už téměř 4 roky. Na druhou stranu, u dobrého jídla ten čas opradu letí.

    • Zuzana Vokurková on 6.10.2016 at 8:42 Odpovědět

      Děkujeme za Váš komentář a za Vaší pochvalu. Jsme rádi, že Vám u nás chutná. Vážíme si toho.

  7. Anonym on 25.9.2016 at 12:37 Odpovědět

    Souhlasím s Karlem,
    talíře neumyté,suroviny podobné z konzerv a atd.
    Někdy se to jídlo povede a někdy vůbec ne (v 98% se to nepovede-a v těch zbylích 2% ano).
    Jedna z nejhorších jídelen na Praze 10.

    • Ludvíková Eva on 26.9.2016 at 13:04 Odpovědět

      Není mým zvykem odpovídat na anonymní dopisy. Když si někdo stěžuje, tak by si měl za tím stát a ne se bát napsat své jméno. Nechápu z čeho vyplynulo, že jsem nejhorší jídelna na Praze 10. (jistě na toto máte nějaké podklady).
      Dále nechápu větu “suroviny podobné z konzerv a atd.” Denně se vaří z čerstvých surovin, což je řádně vykazováno.
      Veškeré nádobí a tácy jsou myté v myčce s vysokou teplotou a tácy jsou navíc každý týden desinfikované.

  8. Filip on 16.12.2015 at 11:26 Odpovědět

    Na to, že je to školní jídelna, tak je jídlo výborné! Vstřícný personál. Dokonce k řízku i majonéza. Co víc si přát. 🙂 9/10

  9. Jakub Jiroušek on 10.11.2015 at 12:33 Odpovědět

    Výborné jidlo, příjemný personál, co víc si přát? Kuba a Filip

  10. Lukáš on 10.11.2015 at 6:14 Odpovědět

    Dobrý den, jsem také strávníkem ŠJ Kodaňské,ale s naprosto jinýmy zkušenostmi. Za personàl můžu říct,že je vždy vtipný a vstřícný a se špinavý nádobím jsem se nikdy nesetkal!! Co se týče jídla tak polívky jsou absolutně výborný a na hlavní jídla píšu pravidelně chválu !!
    Jidelnu bych každému doporučil !!

    • Karel Linha on 10.11.2015 at 20:59 Odpovědět

      Personál je dobrý, na toto máme stejný názor.

  11. Eliška Tuzarová on 9.11.2015 at 20:47 Odpovědět

    Takže Linho,v této jídelně jsou jídla dobrá a čerstvá což by jsi měl za těch 8 let vědět;)jestli ti to tam takhle vadí,nechutná ti to tam a nevoní ti to tam tak se stravuj doma nikdo tě nenutí aby jsi tam chodil ať ti vaří maminka doma:) tyhle kecy si nech pro sebe..

    • Karel Linha on 10.11.2015 at 20:58 Odpovědět

      Vtipné že se tady nikdo za skoro 9 let učení nenaučil, že každý může mít názor.

  12. Zuzana Melíšková on 9.11.2015 at 15:53 Odpovědět

    Dobrý den,
    Musím také jako kuchařka reagovat na stížnost ,která byla napsána na naše webové stránky.
    V naši jídelně se dodržují přísná hygienická pravidla,která jsou pravidelně kontrolována.Nikdy se u nás nevařilo z konzerv,vždy je vše čerstvé!
    Veškeré nádobí a tácy jsou myté v myčce s vysokou teplotou a tácy jsou navíc každý týden desinfikované.
    Jsem zklamaná touto stížností, snažime se pro naše strávníky udělat maximum,aby jim u nás chutnalo.A zároveň si myslím,že není problém promluvit si s námi na místě pokud se někomu něco nelíbí, aby byla popřípadě sjednána náprava.

    • Karel Linha on 10.11.2015 at 21:09 Odpovědět

      Nemám nic proti této jídelny kromě čistoty jak jsem již zmiňoval u odpovědi.
      Taktéž jsem zmínil tácy jak byli špinavé.
      (Předem se taktéž omlouvám že jsem udělal chyby u slova tácy :-D)

  13. sjp10.cz on 9.11.2015 at 9:47 Odpovědět

    Dobrý den, děkujeme za Váš komentář, kontrola provozovny Kodaňská byla před 14 dny a jak píšete špinavé tácy a příbory jsem neviděla.
    Co se týče používaných surovin, snažíme se vařit vždy z čerstvých surovin, v našich jídelnách nepoužíváme polotovary a ani konzervy.
    S přáním hezkého dne Rybnikářová

    • Karel Linha on 10.11.2015 at 21:03 Odpovědět

      Pokud tomu tak je, (ohledně kvalitě jídla) tak to se názor mění.
      Nicméně schválně jsem se koukal na příbory – čisté což je jedině dobře ale táci…
      Táci byly špinavé, až na pátý pokus jsem našel čistý tác.

  14. Karel Linha on 7.11.2015 at 8:53 Odpovědět

    Nejhorší jídelna
    Talíře,příbory a tací špinavé jako kdyby je opláchli studenou vodou a řekli “čisté”
    Jídlo je připravované asi ze surovin z konzerv (nikoli čerstvé) = nekvalitní
    Doufám že si to někdo od nás čte.

    • Ludvíková Eva on 9.11.2015 at 9:56 Odpovědět

      Vážený pane ( žáku? ) Linho.
      Ve školní jídelně se stravujete již od 1. třídy a zatím jste ke školnímu stravování neměl žádné připomínky.
      Ujišťuji Vás, že příprava stravy ve školní jídelně probíhá podle platných hygienických podmínek daných předpisy pro školní stravování.
      Toto je pravidelně kontrolováno státními institucemi, včetně auditu ISO 9001. Denně se vaří z čerstvých surovin, což je řádně vykazováno.
      Ráda bych Vás přivítala ve školní jídelně, kde se v rámci stravovací komise ZŠ Karla Čapka, mohou rodiče podívat a ochutnat stravu a následně informovat ostatní rodiče, že v naší jídelně je vše v pořádku.
      Eva Ludvíková ved.šj.

Zanechte komentář